Tankar

Vi är så glada att ni hittat hit och nu skall vi göra detta så kort och spännande som möjligt så att ni fortsätter att läsa.

Det har varit många idéer fram och tillbaka, allt från ett "vanligt cafe" med bullar och kakor, pannkakor, glass, sushi, inredning, ateljé m.m

Resultatet av alla härliga idéer blev, lite av allt.

Vår berättelse, den korta versionen

Både jag och min man har jobbat inom restaurangbranschen i många år i och utanför Sverige. Jag gick Hotell och Restaurang skolan i Åre och jobbade som både städerska på Sunwing och frukostvärdinna på Åregården. Sedan hamnade jag på Berns i Stockholm till en yacht i medelhavet och efter det började jag servera Kungen på Grand Hotell (där jag och min man träffades redan 1998 så vi firar 20 år i år).

Yunus jobbade och serverade på Turkiska ambassaden när han kom till Sverige. Han testade att jobba som pizzabagare, han var den enda som hackade lök med simglasögon på Hötorget och drev därefter Hannas Krog på söder. Han avslutade sin restaurangkarriär på topp när han serverade på Nobel middagarna under flera år.
Så ni fattar att vi hunnit med en del där i mellan och efter.

Men nu kommer ni att hitta oss här!
// Nina & Yunus

Gelato

I höstas så utbildade jag (Nina) mig till gelatomästare och jag kommer att tillverka och sälja Edsvikens gelato här hos oss. Jag kunde aldrig drömma om att det skulle vara så roligt med italiensk glass. 

Presentation, smak, konsistens är det viktigaste för att en gelato skall få full pott och jag vet att kritikerna därute är många. 

Men jag säger bara "Bring them on" vi är redo och nu har min man kommit igång ordentligt med gelatotillverkningen och det är underbart att se honom "in action" och i sitt nya rätta element. 

Det är verkligen härligt att vara två, då har vi alltid någon att bolla med och utveckla recepten med på bästa sätt.

Peppar Peppar=

Edsvikens piazza & gelateria

Sedan start så kallade vi lokalen "Peppar Peppar, på turkiska är peppar peppar ett "pip" samtidigt som du tar dig i örsnibben och knackar i trä samtidigt (jag tror ni fattar grejen, vi säger ju alltid peppar peppar ta i trä) och det är en önskan på att något gott skall inträffa både från en positiv och negativ utgång. Vi beslutade att vad vi än skulle hitta på i lokalen så skulle VI (familjen) kalla lokalen Peppar Peppar.

-Men nu heter vi Edsvikens Piazza & Gelateria och vi kommer sälja och tillverka italiensk gelato & sorbetto samt goda sallader, smörgåsar och annat gott.

Peppar peppar/EP&G har en positiv påverkan på oss och vi hoppas kunna förmedla den till Er! 


Välkommen in och smaklig upplevelse!