Edsvikens stora familj!

Välkommen, vad roligt att ni har hittat oss!

"Piazzafamiljen" består av glada individer som delar ett passionerat intresse för människor, mat och service. Vi arbetar hårt för att leverera minnesvärda smakupplevelser serverat med en stor dos kärlek och finess. All mat görs à la minute och kan ätas hos oss, tas med hem eller beställas till kontoret. 

Visionen var att skapa ett vardagsrum för våra gäster och idag kan vi stolt säga att det är precis ad det blivit. Ett stort vardagsrum fullt med underbara människor mitt i hjärtat av Edsviken i Sollentuna.

Sedan December 2020 har vi fått äran att sälja vår gelato till Usine Bistro 38 och LA PERLA -INGROSSO på Södermalm och SCARPETTA-BY INGROSSO på Drottninggatan. Sedan sensommaren så har vi även vår gelato på Michelangelo i gamla stan och sedan någon vecka även på nya krogen Bistro Marie även den i gamla stan.

Välkommen till Edsvikens Gelateria och Piazza!

Därför blev det Gelato

Hösten 2017 utbildade jag (Nina) mig till Gelatomästare, mest för att jag ville lära mig något nytt, inte ens i min vildaste fantasi kunde jag drömma om att det skulle vara så roligt att göra italiensk glass. Men vips så blev min lilla hobby vår framtid och sen april 2018 säljer jag min hemgjorda gelato här hos oss på Edsvikens Gelateria. Så om ni inte ser mig bakom disken så står jag förmodligen och vispar ihop en ny smak.

Presentation, smak och konsistens är det viktigaste för att en gelato skall få "full pott" och ryktet säger att vi har lyckats riktigt bra.

Som en bonus har nu min man Yunus och Anna kommit igång ordentligt med gelato-tillverkningen och det är underbart att se dem alla "in action". Vi ser gärna att ni lämnar feedback på era smakupplevelser så att vi kan fortsätta utmana varandra och förse er med de allra bästa och mest unika av smaker.

Det är lyxigt att få vara flera, då har vi alltid någon att bolla med och utveckla recepten på bästa sätt!


Vår berättelse, den korta versionen

Jag och min man har jobbat inom restaurangbranschen i många år, både i och utanför Sverige. Under gymnasietiden på Hotell- och Restaurangskolan i Åre jobbade jag med allt från att vara städerska på Sunwing till att vara frukostvärdinna på Åregården. Min resa fortsatte på Berns i Stockholm vidare till en yacht i medelhavet och sen tillbaka till Sverige för att servera Kungen på Grand Hotell (där jag och min man träffades 1998).

Yunus jobbade och serverade på Turkiska ambassaden när han kom till Sverige. Han har jobbat som pizzabagare och var den enda som hackade lök med simglasögon på Hötorget. Därefter drev han Hannas Krog på söder. Han avslutade sin restaurangkarriär på topp och serverade på Nobelmiddagen under flera år.

Vi har såklart hunnit med en hel del annat också, både där i mellan och efter men nu hittar ni oss här!

// Nina & Yunus


Välkommen in och smaklig upplevelse!