Edsvikens stora familj!

Vår Historia

Let's Talk Gelato! I hjärtat av Edsviken bor vår stora familj, vars språk är Gelato. Sedan 2018 har vi uttryckt vår gemensamma passion för smak, service och samhörighet genom gelaterian på Kummelbyvägen och Landsnoravägen, även kallade Edsvikens vardagsrum. Här får vårt hantverk tala för sig själv, genom drömska berättelser och sagolika smakupplevelser. Låt dina sinnen ta med dig på en resa långt bortom fjärran, eller så känns det precis vad det är; hemma. I våra vardagsrum är det högt i tak och djupt i själen. Doften av nybakade flaguetter sitter alltid i väggarna och anekdoter delas flitigt över borden. Välkommen som du är, att avnjuta och prata gelato med oss! Välkomna hem till Edsvikens Gelateria på lunch eller till EDGE på middag. 


Därför blev det Gelato

Hösten 2017 utbildade jag (Nina) mig till Gelatomästare, mest för att jag ville lära mig något nytt, inte ens i min vildaste fantasi kunde jag drömma om att det skulle vara så roligt att göra italiensk glass. Men vips så blev min lilla hobby vår framtid och sen april 2018 säljer jag min hemgjorda gelato här hos oss på Edsvikens Gelateria. Så om ni inte ser mig bakom disken så står jag förmodligen och vispar ihop en ny smak.

Presentation, smak och konsistens är det viktigaste för att en gelato skall få "full pott" och ryktet säger att vi har lyckats riktigt bra.

Som en bonus har nu min man Yunus och Anna kommit igång ordentligt med gelato-tillverkningen och det är underbart att se dem alla "in action". Vi ser gärna att ni lämnar feedback på era smakupplevelser så att vi kan fortsätta utmana varandra och förse er med de allra bästa och mest unika av smaker.

Det är lyxigt att få vara flera, då har vi alltid någon att bolla med och utveckla recepten på bästa sätt!


Vår berättelse, den korta versionen

Jag och min man har jobbat inom restaurangbranschen i många år, både i och utanför Sverige. Under gymnasietiden på Hotell- och Restaurangskolan i Åre jobbade jag med allt från att vara städerska på Sunwing till att vara frukostvärdinna på Åregården. Min resa fortsatte på Berns i Stockholm vidare till en yacht i medelhavet och sen tillbaka till Sverige för att servera Kungen på Grand Hotell (där jag och min man träffades 1998).

Yunus jobbade och serverade på Turkiska ambassaden när han kom till Sverige. Han har jobbat som pizzabagare och var den enda som hackade lök med simglasögon på Hötorget. Därefter drev han Hannas Krog på söder. Han avslutade sin restaurangkarriär på topp och serverade på Nobelmiddagen under flera år.

Vi har såklart hunnit med en hel del annat också, både där i mellan och efter men nu hittar ni oss här!

// Nina & Yunus


Välkommen in och smaklig upplevelse!